Kooperativ arboris arbetar med trädbeskärning Uppsala

Vanliga frågor

På den här sidan samlar vi frågor och svar så att du lättare och snabbare kan få reda på det du undrar över. Hittar du inte det du söker, eller inte riktigt får svar de på frågor du undrar över, kontakta oss så hjälper vi dig.

Vanliga frågor om trädfällning i Uppsala

Här hittar du de vanligaste frågorna som ställs om trädfällning. Vi arbetar i Mälardalen, Enköping, Bålsta, Sigtuna, Västerås, Gävle, Östhammar, Norduppland och Norr Stockholm.
Har ni några övriga frågor ni inte hittar svar på, tveka inte att kontakta oss.

Vad kostar det att fälla mitt träd?

Kontakta oss så får du en kostnadsfri offert.

Vad kostar det att beskära mitt träd?

Alla träd är olika, kontakta oss för kostnadsfri offert.

När ska man beskära träd?

I regel går det bra att beskära träd när som helst på året. Huvudsaken är att det utförs på ett korrekt sätt. Det finns dock vissa träd som lönar sig att beskära vissa tidpunkter på året. Kontakta oss så får du veta vad som gäller just ditt träd.

Vad gäller vid klättring?

När vi klättrar behöver vi av säkerhetsskäl alltid vara minst 2 personer. Ifall något händer en klättrare måste det finnas en till på plats som kan plocka ned den från trädet.

Är mitt träd farligt?

Varje träd och situation är unik och bör bedömas på plats. Vi är utbildade i riskbedömning av träd och innehar ISAs TRAQ-certifikat. Kontakta oss så tittar vi på just din situation och hur vi kan göra den tryggare.

Behöver jag tänka på strandskyddet?

Allmänt strandskydd gäller vi trädfällning nära vattendrag, ibland även utökat strandskydd. Om du vill veta mer om strandskydd eller ansöka om dispens kan du hitta mer information hos Länsstyrelsen.

Finns det något speciellt att tänka på gällande djurliv?

Art- och Habitatdirektivet reglerar att vi inte får fälla eller beskära träd med häckande fåglar. Om vi upptäcker en aktiv boplats kommer vi vara tvungna att avbryta arbetet med det aktuella trädet och komma tillbaka senare.